Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Лентова основа

 

Един от най-популярните опции, които се използват в строителството. Въпреки че технологията за монтаж е проста, самата основа е масивна и процесът е доста труден. В допълнение, материалът за работата отнема доста. Най-често се използва за изграждане на частни къщи на прост тип почва.

Лентова основа

Какво представлява фундаментната лента? Тази лента или лента, направени от стоманобетон, която следва контура на цялата сграда. Благодарение на това устройство, основата е здрава, способна да издържа на големи натоварвания. Лентата се оформя под всяка вътрешна и външна стена. Препоръчва се да се използват за каменни, тухлени или бетонни къщи с голямо тегло. Особеност е, че с тази основа можете да построите гараж или изба под къщата. Да, разходите за труд са наистина високи, но тогава ще получите надеждна основа, която може да издържи повече от 150 години. По-добре е да инвестирате веднъж и да забравите, отколкото да направите лоша сделка и често да прибягвате до ремонт.

Но това е гарантирано само ако сте се придържали към строителната технология. След като направите нещо нередно, ще намалите значително експлоатационния живот и характеристиките на базата.

Фундаментната лента

Технология на устройството

Технология на устройствотоОбикновено такава основа се полага на 0,2 м по-дълбоко от мястото на точката на замръзване на земята. Дебелината варира и зависи пряко от дебелината на стените с финиша и планираното налягане на стените. Има два вида такава фондация:

За устройството копае окоп, който повтаря формата на къщата и носещи стени. След това всичко е изравнено и на дъното е подредена пясъчна възглавница. Тя е доста блестяща. Препоръчителният слой от пясък е от 10 до 20 см, слоят от чакъл е същият. Колкото по-голяма е дълбочината на изкопа, толкова по-дебел е слоят на възглавницата. След това остава само да се направи кофража (сменяема или неотменяема), да се монтира армираща мрежа и да се излее целият бетон. Основите на лентата могат да се видят по-долу.

Лентова основа

 

Предимства:

  • Сила;
  • Дълготрайност;
  • Възможност за изграждане на сутерен, изба, гараж;
  • Поддържа голямо натоварване, подходящо за претеглени конструкции.

недостатъци:

  • Висока цена;
  • Големи разходи за труд.

База ленты

Онлайн калкулатор за изчисляване лентова основа

SOFIA- TRUST 

Позвънете сега:

Tei. +359 89 896-63-89, +359 88 237-78-66+359  88  768-65-82

1734, България, г. София, улица Професор Стефан Димитров, 2

Tel. +7 (499) 343-88-35, +7 (926) 437-46-49, +7 (987) 955-03-82

103220, г. Москва, ул.Башиловская, 20, корпус 1

Яндекс.Метрика

Cookie Policy

This site uses cookies to store information on your computer.

Do you accept?