Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Дървения материал

 

Недостатъци на фона на множество предимства

 

Дървен материал къщаЗа да се разгледат предимствата и недостатъците на този дървен материал, трябва да се има предвид, че профилът е общ термин, който обобщава различните категории дълги дървени изделия.
На пазара има изцяло дървени, залепени и дори двойни (композитни) модификации, които, независимо от наличието на подобна ключалка, имат свои собствени характеристики. И така, какви са предимствата и недостатъците на къща от дървен материал?

Недостатъци от изцяло дървени строителни материали

 

Дървения материалПрофилираният бар с естествена влага - каквото и да каже, това е просто едно дърво и поради това недостатъците на къщите от профилирания бар са очевидни. 

 • Статистиката за експлоатацията на строителни обекти показва, че въпреки индустриалната обработка, гредата, както и закръгленият дървен материал, в крайна сметка са напукани. В допълнение, фрезоването на елементите на купчината и гнездото свързва дървените пори отворени. В резултат на това вредните микроорганизми ще навлязат във влакната, което може да причини гниене.
 • Завършването на къщата от бар с естествена влага изисква продължително свиване. Разбира се, няма да е необходимо да чакате толкова дълго, колкото свиване на тухлена или каменна къща, но все пак - не по-малко от шест месеца.
 • Цялото дърво в процеса на свиване може да се счупи. Единственото решение на този проблем е да се изостави самоконструкцията. Само висококвалифицираните специалисти могат да вземат предвид всички технологични изисквания за работа с дърво.

Минуси на залепени греди

 

Слепени гредиИскате ли да завършите изграждането на къща от бар с помощта на залепени материали? Повярвайте ми, дори и такъв високотехнологичен материал има редица недостатъци. Недостатъците, присъщи на тази категория, са характеристиките на дървесината. 

Лепените лъчи се спукат, бръчките, могат да преминат на петна и огъване. Но всичко това е в по-малък мащаб, отколкото е характерно за цели дървени продукти. Трябва също да се отбележи, че носещата способност на залепените греди от бор и лиственица не е толкова висока, колкото се твърди от много производители и доставчици.

Ето защо инструкцията не препоръчва използването на този строителен материал за изграждане на жилищни помещения над два етажа.

Против двойно дърво

 

Двойно дърво

 • Въпреки факта, че в Западна Европа технологията е в действие повече от 20 години, тя все още не е била правилно разпространена в постсъветското пространство. Поради това все още не е напълно известно колко дълго ще продължи този материал при местни климатични условия.
 • Поради факта, че изолацията се вкарва в пространството между двете греди, има вероятност във времето да се утаи и топлинната проводимост на стените да намалее.
 • Предвид факта, че гънките, разположени извън и вътре в къщата, работят при различни температурни условия, може да се предположи, че в крайна сметка материалът на стената се деформира и се образуват пукнатини в нея.
 • Трудностите, свързани с ремонтните работи, това е още един недостатък. Пукнатини и други механични дефекти е много трудно да се отстранят на ръка.
 • Липса на надеждни отзиви в мрежата. Този недостатък се дължи на новостите в технологиите и следователно е трудно да се направи обективно мнение относно целесъобразността от използването на такава бариера.
 • Не може да се каже, че цената на този строителен материал е много по-ниска от цената на традиционния и по-често срещан дървен материал. Например, цената на типична сграда с двоен лъч е подобна на цените за къщи от кръгли трупи.

И има ли някакви предимства

 

СградитеСградите, изградени с профилирана решетка, стават все по-популярни през последните десет години. Предвид факта, че популярността на такива строителни материали остава стабилна, може да се приеме, че собствениците на такива къщи са доволни от жилището си. И както се оказа, има причини за това.

Какви са предимствата от използването на бара като основен строителен материал?

Предимства на изцяло дървения материал

Дървения материал

 • Екологично чисто и безопасно решение за всекидневен комфортен живот. Изрязаната иглолистна дървесина е масив от дърво без лепило, алергени и други вещества, вредни за ежедневното здраве.
 • Естетично атрактивна гладка повърхност на вътрешната и външната страна. Това предимство ви позволява да построите къщи, които изглеждат еднакво добре, както в крайградската зона, така и в елитното селце.
 • Ниска степен на топлопроводимост. Профилирана дървесина с напречно сечение 150x150 е едно от най-ефективните решения за изграждане на енергийно ефективна къща. Но това е възможно при професионален подход към извършването на монтажни работи и в съответствие с технологичните изисквания.

Между съседните лъчи разликата е не повече от 3 мм. Това разстояние е достатъчно, за да се постави печатът и да се предотврати появата на течения и образуването на топлинни загуби.

Важно: профилираният дървен материал с размери 190х190 мм по отношение на топлоизолацията е еквивалентен на кръгъл дървен материал с диаметър 320 мм.

 • Енергийна ефективност. Ако технологичните изисквания са изпълнени по време на инсталацията, възможно е да се построи къща, която да спести при нагряване без да се компрометира микроклимата в стаята. Такива резултати се осигуряват както от уплътнителя, така и от сложната конструкция на ключалката Pierreplit. Такава връзка, като сложен лабиринт, предотвратява появата на студени мостове в стените.
 • Икономично строителство. Всички дървени профилирани барове се характеризират с ниска цена. Факт е, че процесът на тяхното производство е прост и не включва значителна работа. От трупите се прекъсват горната и долната части и страничните стени, след което обработваната част се смила и обработва с фрезоващо оборудване. В резултат на това, тази лента е два пъти по-евтина от залепения аналог.
 • Слабо свиване в сравнение с тухлени и каменни сгради. Това предимство е възможно, ако дървеният материал е сух и съдържанието на влага не надвишава 18%. Ако дървеният материал отговаря на това изискване, свиването на боровата структура ще бъде 3,5%, а при кедъра - 4,5%.
 • Няма нужда от заплитане на пукнатини в края на свиването. Наличието на профил на пилона и канал и слой от уплътнител могат да компенсират загубите на топлина и да предотвратят образуването на течения.
 • Наличието на ключалка и плътното закрепване на повърхността на гредите изключват проникването на влага вътре в стената. В резултат на това дървото няма да изгние и ще продължи дълго време, без да губи оригиналните си технически характеристики.
 • По-малко пукнатини при компетентна инсталация. Разбира се, дървесината се разкъсва от време на време, от чести температурни промени, от отрицателни фактори на околната среда и т.н. Специалистите, изграждащи стени от профилни греди, го поставят така, че напрежението от свиване се отстранява от всеки лъч, както във хоризонталната, така и във вертикалната равнина.
 • Биологична стабилност и противопожарна безопасност при условията на индустриална обработка с антисептични и огнеустойчиви състави.

Указание: За да се удължи живота на дървена къща, препоръчително е да покриете всички повърхности с няколко слоя лак, предназначени за външна работа.

Предимства на залепените греди

 

Залепените греди

 • Геометрична стабилност. Това предимство отличава залепения дървен материал от алуминия от дърво. Благодарение на внимателното залепване на отделните ламели, сухият дървен материал запазва оригиналната си форма, без да се деформира по време на свиване.
 • Минималното ниво на свиване. Залепената профилна шина е лека и затова теглото на стените е с порядък по-малък от теглото на подобни конструкции от аналозите от дърво. В резултат на това отнема много малко време да се свие къщата.

Освен това, ако обичайната дървена конструкция намалява с повече от десет сантиметра, свиването на залепения лъч не надвишава 2-3 см. В резултат на това можете да се придвижите в къщата веднага след завършването на строителните работи. Освен това можете да сте сигурни, че дървото няма да се счупи.

 • Високо качество и издръжливост. Ако не можете да сте сигурни, че дървото е еднакво здраво в масивна дървесина, то в залепена дървесина всичко е съвсем различно. Всяка ламела се подлага на качествен контрол след рязане.

Важно е: поради залепването на ламелите в едно цяло завършеният дървен материал да е по-малко податлив на гниене, отколкото другите строителни материали, които се използват за дърво.

Предимства на двойния дървен материал

 

Дървен материал

 • Възможността за използване на различни изолации, избрани в съответствие с характеристиките на района.
 • Ниска топлопроводимост. Благодарение на уникалния дизайн този тип профилиран лъч показва оптимална топло- и шумоизолация.

заключение

 

КъщаПо никакъв начин не можеш да решиш от какво да построиш къща? Разбира се, профилираният лъч не е идеален строителен материал във всяко отношение. Но, освен очевидни недостатъци, той показва много различни предимства. Дървени дървени къщи не са случаен избор.

Купувачите поръчват такива сгради поради няколко причини:

 • за комфорта на живот и отличното ежедневие;
 • да се спестят материални и времеви средства, инвестирани в строителството;
 • да живеят в къща, която е много по-привлекателна от околните вили, построени с използването на конвенционални строителни материали.

Разбира се, причините за изграждането на жилища от екологични материали могат да бъдат изброени безкрайно. Що се отнася до споменатите по-горе недостатъци, всички те са там, но те лесно могат да бъдат елиминирани чрез професионален подход към строителните работи.

SOFIA- TRUST 

Позвънете сега:

Tei. +359 89 896-63-89, +359 88 237-78-66+359  88  768-65-82

1734, България, г. София, улица Професор Стефан Димитров, 2

Tel. +7 (499) 343-88-35, +7 (926) 437-46-49, +7 (987) 955-03-82

103220, г. Москва, ул.Башиловская, 20, корпус 1

Яндекс.Метрика

Cookie Policy

This site uses cookies to store information on your computer.

Do you accept?