Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Отлично качество на въздуха 

Здравословен дом за Вашето семейтво

Сградите от дървени трупи естествено благоприятстват за доброто здраве благодарение на високото качество на въздуха в помещенията. Според едно разширено европейско изследване, колкото повече масивна дървесина има във вътрешността на една къща, толкова по-добър става въздухът.

 

Къща

Оптималната влажност на въздуха в помещенията за добро здраве е между 30 и 55%. При това ниво на влажност въздухът е лесен за дишане и растежът на мухъл и бактерии е сведен до минимум. Според обширно европейско изследване, колкото по-масивна е дървесината вътре в къща, толкова по-здравословно е качеството на въздуха. Масивната дървесина има уникалната способност да абсорбира влагата и да я освобождава обратно във въздуха, когато стаята изсъхне. Това помага за предотвратяване на алергии и респираторни инфекции.

 
ПРЕКАЛЕНО СУХ ВЪЗДУХ 
 •  Бактерии
 •  Вируси
 •  Алергии и астма
 •  инфекции на дихателните пътища
 •  образуване на озон
 
 ПРЕКАЛЕНО ВЛАЖЕН ВЪЗДУХ
 •  Бактерии
 •  Вируси
 •  Гъбички
 •  Алергии и астма
 •  Химични реакции
 

Оптималната влажност на въздуха в помещенията

 

Справка: Simonson, Salovaara, Ojanen: Improving Indoor Climate and Comfort with Wooden Structures. VTT Publications, 2001.

 

Природно здравословен дом

Изработени от 100% естествен строителен материал, руска бор, естествено дишащите стени позволяват на водната пара да се движи свободно между стената и въздуха.

Структурата на дишащата стена не означава, че стените не са уплътнени или енергийно ефективни. Напротив, нашите къщи са едни от най-взискателните въздухо и влаго-устойчиви къщи на пазара. Това им позволява да издържат теста на времето във всякакви метеорологични условия.

 

Тествано и сертифицирано

Проучването анализира как структурите на дървени стени могат да спомогнат за поддържането на комфортна вътрешна влажност в една спалня, заемана от двама души всяка вечер. Сравнението е направено между масивните структури на дървени стени и контрол, който не позволява използването на влагопреминаването на конструкциите.

Резултатите показаха, че структурите на дървени стени на къщи имат значителен положителен ефект върху относителната влажност на помещенията:

 • Дървените стени омекотиха промените на относителната влажност на помещенията;
 • Това спомогна за запазването на условията на закрито в комфортната зона, като се намали честотата на високи и много ниски условия на относителна влажност.

Всички технически решения, използвани в дома на , са структурно безопасни и сертифицирани. Нашите патентовани и защитени с дизайна иновации помагат да се гарантира, че всяка къща на  е топъл и здравословен дом за бъдещите поколения.

 

SOFIA- TRUST 

Позвънете сега:

Tei. +359 89 896-63-89, +359 88 237-78-66+359  88  768-65-82

1734, България, г. София, улица Професор Стефан Димитров, 2

Tel. +7 (499) 343-88-35, +7 (926) 437-46-49, +7 (987) 955-03-82

103220, г. Москва, ул.Башиловская, 20, корпус 1

Яндекс.Метрика

Cookie Policy

This site uses cookies to store information on your computer.

Do you accept?