Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Дървени сглобяеми къщи

11838EUR
В наличност
Цена за стенен комплект: Характеристики: Етажи: 2 етажа Размери в план: 10x10.8 m Полезна площ: 128,83 м2 Площ на приземния етаж: 83,96 м2 Площ на 2-ри етаж: 44,87 м2 Веранда

Дървени сглобяеми къщи

Дървени сглобяеми къщи

Дървени сглобяеми къщи

Дървени сглобяеми къщи

Дървени сглобяеми къщи

Дървени сглобяеми къщи

Дървени сглобяеми къщи

Дървени сглобяеми къщи

Дървени сглобяеми къщи

Каква е първата асоциация при споменаването на сглобяема дървена къща?

Дървени сглобяеми къщиВероятно топлина и уют, интересна архитектура и нетрадиционен подход.
Или асоциация с нещо старо, с полъх от миналото.
А защо не и едно съвременно решение за екологично строителство и енергоефективни сгради с един от най-старите използвани строителни материали – дървото.
Живеем във време, в което все по-често се говори за устойчиво строителство, а основния акцент са еколигичните материали и технологии, които намаляват вредното въздействие на околната среда.
Ето тук идва мястото и ролята на дървения материал, който става все по предпочитан материал в строителството. Дървото притежава изключителни топлоизолационни свойства. Използването на дърво датира от дълбока древност.
То е познато като един от най-старите и предпочитани от човечеството строителни материали, като сгради изработени от дърво са запазени и до ден днешен, което само потвърждава добрите качества на този материал.
Когато става въпрос за пожарната безопасност, на дървените конструкции традиционно не се гледа като на надеждно конструктивно решение.
Но с новите технологии за обработка на дървесината, този предразсъдък остава в миналото. При производството на отделните компоненти се добавят съставки, които правят дървото особено устойчиво на огнево въздействие. По подобен начин, чрез химическа обработка, се предотвратяват и проблемите, свързани с гниенето на дървесината и дървоядите.
Съществени са технологичните предимства, свързани с процеса на изграждане и използваните материали. Спестяват се разходите и времето, необходимо за изграждането на кофражи и скелета, неизменна част от монолитното строителство. Спестява се от времето, необходимо за втърдяване на бетона при монолитното стоманобетонно строителство. Може да се работи целогодишно, дори и при много ниски температури, неподходящи за изливане на бетон, например. Лесно и бързо може да се изградят например дървените бунгала.
Дървените сглобяеми къщи са с ниско собствено тегло. От това следват няколко предимства. Най-съществено, от които, е сеизмичната устойчивост. Малкото собствено тегло на конструкцията предполага и по-малки размери на основите, оттам като цяло и намаляване разходите за материал.
Това, че отделните елементи на конструкцията се изграждат в завод/цех също има някои положителни страни. От една страна това са съкратените срокове за строителство, а от друга - по-прецизно изпълнение на строително-монтажните работи, тъй като готовите елементи са изпълнени в заводски условия и това предполага по-качествено изпълнение. Също така няма „мокри процеси” или те са сведени до минимум. Конструкцията може да се изгражда независимо от климатичните особености.
Дървото подобрява вътрешния климат на помещенията, поддържа чист въздух и баланс на влажността, а добрите му топлоизолационни качества ще спестят от средствата и разходите на ресурси за отопление. Дървените сглобяеми къщи отговарят на изискванията за устойчиво строителство и енергоефективен дом, затова и често най-показателният пример за т. нар. „пасивна къща” е дървената къща. При правилна поддръжка дървените сглобяеми къщи може да имат дълъг експлоатационен период.
В много държави дървените сглобяеми къщи са традиционна строителна практика. В САЩ и Канада, например, техният дял е около 90% от всички сгради.

3D ПРОЕКТЕН МОДЕЛ

Apple

SOFIA- TRUST 

Позвънете сега:

Tei. +359 89 896-63-89, +359 88 237-78-66+359  88  768-65-82

1734, България, г. София, улица Професор Стефан Димитров, 2

Tel. +7 (499) 343-88-35, +7 (926) 437-46-49, +7 (987) 955-03-82

103220, г. Москва, ул.Башиловская, 20, корпус 1

Яндекс.Метрика

Cookie Policy

This site uses cookies to store information on your computer.

Do you accept?