Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Често задавани въпроси

 

Дървени сглобяеми къщи

Колко голяма къща може да се построи от дърво?
По-скоро нормативните изисквания в определена държава ограничават реализацията на Вашите мечти.

В резултат на дългогодишния опит, изпитаната технология, качествените материали, прецизното проектиране и изпълнение ни позволяват да строим домове на 3 етажа с разгъната площ няколкостотин квадратни метра. Комбинацията от камък и дърво позволява допълнително увеличение на жилищната площ.

 

Къде може да се изгради такава къща?

Навсякъде където пожелаете. В планината, на морето, в полето. Самостоятелно жилище, вила или туристически комплекс, офис или детска градина.

 

Става ли за живеене или основно се ползва за вила на морето или планината?

Качеството, опитът и възможностите на КОНТИО Ви дават шанс и гарантират да притежавате пълнофункционално жилище за постоянно живеене. Ако сте привърженик на извънградска вила, ВИП ДОМ ще Ви предложи подходящо и неповторимо малко чудо.

 

За колко време се строи жилище от дърво?

Ние внасяме 100% от материалите за сградите, готови за монтаж от Русия. Това ни позволява, в зависимост от големината на постройката да я предадем в готов вид от 2 до 5 седмици. Енергията необходима за издигане на дом от дървени греди или трупи е 15 пъти по-малка в сравнение с тази за масивен тухлен или железобетонен такъв.

 

Този тип къщи, устойчиви ли са на земетресения и урагани?

Къщите изградени по технология и с материали на СОФИЯ- ТРЪСТ са между най-здравите конструкции. Малкото тегло на дървесината, нейната здравина, якост, еластичност, устойчивост на деформации и вибрации, надеждните връзки между гредите (трупите) с патентованата сглобка, здравият покрив и масивните основи Ви гарантират функционално жилище за стотици години напред. Във Русия съществуват домове строени преди 200 години, обитавани и сега.

На практика, единствено къща на СОФИЯ- ТРЪСТ е устояла на ураган 4-та категория със скорост 220 – 260 km/h и сила 20 000 000 мегавата във Филипините през 2006 година, докато други метални, сглобяеми панелни и даже масивни сгради и съоръжения са частично или напълно разрушени.

 

Каква е гаранцията на жилището от масивно дърво?

Гаранционните срокове на строително-монтажните дейности и строителните обекти съответстват на Наредба №2, издадена от МРРБ. Доказателство за надежността и устойчивостта във времето са домове от масивно дърво построени преди 200 години и все още се обитавани във Русия. София- Тръст извършва строг входящ контрол на суровините, гарантирайки на своите клиенти неизменно, повтаряемо и високо качество. Използването на последна дума на техниката машини и технологии за проектиране и производство е наложило понятие известно като “качество София- Тръст”.

 

Необходима ли е поддръжка на къщата?

Да. Както всяко жилище, така и дървената къща се нуждае от поддръжка. Дървото е жив материал и в течение на първите 2 – 3 години конструкцията се характеризира с незначително слягане. Това не бива да Ви безпокои. За целта постройката е снабдена с предвидени на необходимите места сглобки за убиране на слягането. Освен това, технологията София-Тръст на обработка на дървесината минимизира този процес.

В зависимост от климатичните условия, повърхностите на гредите и трупите се третират на всеки 4 - 10 години с подходящи природни безвредни вещества за защита от ултравиолетови лъчи, мухъл и плесени.

 

Кой живее в такова жилище и защо да инвестирам в него?

Би било хубаво всички да могат да живеят в такова жилище. Все повече хора по света, на север и на юг, на изток и на запад се убеждават, че не съществува по-добър дом от този изграден от качествен руска северен бор. Тенденциите в световен мащаб показват, че домовете от масивни греди и трупи имат неоспоримо добро бъдеще. Човек който цени здравето на децата си и своето, правилната инвестиция на своите средства, индивидуалността, престижа, близостта с природата, неповторимата атмосфера, надежността, безопасността и комфорта е добре дошъл във София- Тръст за да реализираме мечтата му.

 

Какво печеля живеейки в такъв дом и за какво плащам?

Живеете в неповторима, луксозна и екологична среда без алергии. Северният бор филтрира въздуха и убива вредните микроби. Осигурявате на децата и за себе си здравословни условия за почивка и сън. Подчертано индивидуалната и комфортна обстановка Ви носи престиж. Може да разполагате в допълнение с превъзходна финландска сауна, камина с ненадмината ефективност и икономичност, басейн, баркю, беседка и т.н. Получавате готово жилище за няколко седмици.

Вашата къща е устойчива на жестоките климатични промени – високи или ниски температури, дъжд, сняг, ураганен вятър. Не се притеснявате изобщо от земетресения. Получавате къща доставена 100% от София- Тръст, Русия с най-качествени материали, проектирана и изпълнена по най-високите европейски изисквания.

Притежавайки дом София-Тръст, Вие влизате в групата на избраните клиенти на най-престижните постройки от масивна дървесина. Залог за Вашия правилен избор са изключителните жилища на София- Тръст.

 

Защо първоначалната цена на такъв тип къща е ниска и рентабилна ли е инвестицията?

Ние сме производител на къщи, произвеждаме повече от 1000 къщи годишно, което ни позволява да поддържаме ниски цени на продуктите.
Цената на къщата София- Тръст се формира от цената на най-качествения материал за строителство – северния руска бор, най-съвременни изпитани технологии за производство и проектиране, най-качествени богатия опит и надеждност.
Вашата инвестиция ще се връща много бързо благодарение на прекрасните качества на използваната дървесина. Не е необходимо да използвате допълнителна топлоизолация, ще правите значителни икономии на енергия за отопление, охлаждане и вентилация. Ще ви съдействаме и да получите безвъзмездно финансиране по програмите за енергийна ефективност, след което ще спестите от данъци от началото на 2008 година. Живеейки в здравословна обстановка няма да боледувате, ще сте бодри, работоспособни и с висок тонус.

 

Как да си купя такъв дом, ако не разполагам със свободни финансови средства?

Вземате жилищен или инвестиционен кредит от Банка. Строите с парите на банката – супер нали!
Може да избирате от многобройните готови проекти или да Ви изработим индивидуален. За няколко месеца от датата на заявка получавате напълно завършен функционален дом, което е най-краткия срок в сферата на строителството.

Дори да имате необходимите средства може би е по-добре все пак да харчите парите на банката.
Ако сте инвеститор и искате да изградите вилно селище или да реализирате друг инвестиционен проект, ще са Ви необходими повече финансови средства, но и печалбите след това ще са високи. За това банка ще Ви осигури нужните пари.

 

Каква дебелина на гредите трябва да изберем и има ли нужда от допълнителна топлоизолация и влагоизолация?

Дървесината от руска северен бор се характеризира с превъзходни строителни и топлоизолационни качества. В зависимост от Вашите изисквания или нормите, може да изберете сграда построена от греди с различни стандартни размери. При изчисляване на коефициентите на топлопреминаване U [W/(m2K)] на стените се използва конструктивното значение на коефициента на топлопроводимост за дървените греди = 0,12 [W/(mK)], което определя енергийната ефективност на Вашия дом.

U = 0,77 W/(m2K) – за правоъгълни греди с дебелина 140mm

Използваният комплект от уплътняващи материали гарантира прекрасна дългогодишна влагоизолация на Вашия дом. Освен това, дървото притежава отлична способност да балансира измененията на влажността, като поглъща или изпуска излишната. Това означава, че не е необходима допълнителна влагоизолация на стените.Препоръчително е покривът и подът да се изградят с достатъчно дебела топлоизолация. Ако все пак желаете допълнителна топлоизолация на стените, ние ще Ви предложим най-правилното и качествено изпълнение съобразно технологията на София- Тръст.

 

Добре ли е уплътнена къщата и каква е херметичността на конструкцията?

Външните климатични условия като температура, влага и налягане се променят според сезоните. За да се поддържа комфортна и здравословна среда за живеене е необходимо вътрешния климат в сградата да бъде стабилен. Къщите, построени по нашите изисквания са нискоенергийни и вътрешните условия се поддържат лесно. Особено важно е ветрозащитата и въздушната бариера на Вашия дом да бъдат проектирани и изпълнени съгласно технологиите на София- Тръст. Външните стени, изградени от дървени масивни греди и трупи на София- Тръст и от най-добрите уплътняващи материали, отговарят на изискванията, като не се нуждаят от отделна допълнителна ветрозащита и въздушна бариера. Използваният комплект от материали гарантира прекрасна дългогодишна изолация на Вашия дом. Дървото притежава отлична способност да балансира измененията на влажността, като поглъща или изпуска излишната влага. Домът Ви едновременно диша и е защитен от външни влияния.

Тестовите изпитания за херметичност на къщите на София- Тръст, направени за технически изследвания, показват коефициент N50=1,5 1/h. Превъзходен резултат!

 

Каква е разликата между руска дървесина и друг вид дървесина използвана за производство на масивни сглобяеми къщи?

Руска северен бор около расте изключително бавно при крайно неблагоприятни природни условия. Късото лято и ниските температури са причина ежегодния прираст на дърветата да е много малък. Почвата и природните условия са причина дървесината да е с особен състав, незасягана от дървояди и насекоми, изключително качествена и здрава, устойчива за столетия напред. Механичните и физични качества, технологичността и красотата на дървесината от руска бор я правят идеалния избор на материал за вашето жилище.

 

Лесногорим материал ли е дървесината от руска бор?

По статистически данни около 90% от нещастните случаи при пожар са следствие на обгазяване с вредни и задушливи газове, а не на изгаряния. Дървото е природен материал и при горене отделя значително по-малко опасни вещества, намалявайки риска за човека. Докато при въздействието на огън върху железо-бетонните конструкции се наблюдава разрушаване на бетона и омекване (топене) на арматурата, което води до срутване на сградата.

Устойчивостта на дървените конструкции може да се повиши допълнително чрез обработка с подходящи огнезащитни материали, а безопасността чрез монтаж на автоматични пожарогасителни прахови капсули. Ние предлагаме уникални системи за комплексна интегрална защита тип интелектуална сграда – пожароизвестяване, пожарогасене. Нашата прецизна система е способна да регистрира дори дим от запалена цигара на бял фон, така, че място за безпокойство няма.

 

Дървото обикновенно се напуква, как е решено това?

Къщите от профилиран дървен материал се сглобяват бързо и лесно, тъй като всички продукти се произвеждат на машини с висока точност. Готовият дървени греди има чаши за кацане, изолационни канали, шпайкове, натискане на топлоизолационна лента, вертикални разрези, благодарение на което лъчът не води, освен това облекчава стреса и предотвратява хоризонтално напукване по време на сушене на дървения материал.

 

Как дървената къща е защитена от дървояди и други насекоми?

При необходимост гредите и трупите могат да се обработят с безвредни защитни вещества.

 

Каква е разликата между сглобяеми панелни къщи и руска къщи от масивна дървесина?

София- Тръст предлага къщи от висококачествена масивна плътновлакнеста руска дървесина. Основната разлика е, че ние използваме само материали от живата природа за да постигнем напълно екологична среда за живеене и работа. Само в сграда от масивно дърво Вие ще почувствате уханието на гората и естественото балансиране на влажността и температурата в “дишащата” къща. Руска постройки от греди са изключително здрави, надеждни и устойчиви на ураганни ветрове и силни земетресения.

Сглобяемите къщи от готови многопластови панели са по-евтини и също се изграждат бързо. Всеки сандвич панел, с цел повишаване на топло и звукоизолационните свойства, съдържа основно индустриални органични химични вещества – EPS (експандиран полистирен) пяна, OSB (плочи с лепени ориентирани дървени отпадъци), метали или други подобни. Даже в минералната и каменна вата се използват органични свързващи вещества. При някои панелни къщи само външната облицовка е дървена. Вярно е, че тези сгради са нискоенергийни, но вие сте обградени основно от изкуствени индустриални продукти които при пожар отделят изключително отровни и задушливи газове. Даже ако сега големите световни производители, с цел повишаване на своята печалба създават по евтини и достъпни продукти, обявяват, че техните изделия са екологични и безопасни, не пречи Вие да се замислите дали това е така и какви ще са последствията след около 10-20 години. Може би ще е вече късно за Вашето здраве!

Изборът е единствено във Ваши ръце – да притежавате дом от естествени материали от живата природа или да се насочите в другата крайност, дом изграден включително от тухли или бетон с използване на неизвестни за вас вещества и материали от “XXI век“.

 

SOFIA- TRUST 

Позвънете сега:

Tei. +359 89 896-63-89, +359 88 237-78-66+359  88  768-65-82

1734, България, г. София, улица Професор Стефан Димитров, 2

Tel. +7 (499) 343-88-35, +7 (926) 437-46-49, +7 (987) 955-03-82

103220, г. Москва, ул.Башиловская, 20, корпус 1

Яндекс.Метрика

Cookie Policy

This site uses cookies to store information on your computer.

Do you accept?